MATH SOLVE

4 months ago

Q:
# Mary's family went to Disneyland. Her mom drove 75 miles an hour and her dad drove 60 miles an hour. If they drove for a total of 1710 miles, how many hours did each one of the drive?

Accepted Solution

A:

Answer: her mum drove for 12.67 hours and her dad drove for 12.67 hoursStep-by-step explanation:Her mom drove 75 miles an hour and her dad drove 60 miles an hour.The ratio of her mum's speed to her dad's speed is 75 : 60Total ratio = 75 + 60 = 135Since the speed of her mum and her dad will determine the distance that each of them covered,Distance covered by mum will be Speed of mum/ total ratio Γ total distance covered. It becomes75/135 Γ 1710 = 950 milesDistance covered by dad would be total distance - distance covered by mum. It becomes1710 - 950 = 760 milesTime spent by her mum = distance covered by her mum / speed of her mum. This becomes950/75 = 12.67 hoursTime spent by her dad = distance covered by her dad / speed of her dad. This becomes760/60 = 12.67 hours